Vagus termékek
 
Vagus hírek
 
Kapcsolat/Contact
 
Általános Szerződési Feltételek (postaköltség stb.)
 

Részletek

 
A honlap frissítve:     2020.06.20.
2020. December
HKSCPSV
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
 
 
Jó tanács

Kedves leendő Amerikai Bulldog vásárló!

Sajnos ez a fajta se menekül(t) meg a lelketlen szaporítóktól. Nagyon fontos, hogy mindenki alaposan válassza meg, honnét is vesz kölyköt! Az első és legfontosabb szabály, hogy ne rögtön az első (legközelebbi, legolcsóbb, stb…) helyen vásároljunk, mert az ilyen elhamarkodott, “legkönnyebb” utat választás jár a legnagyobb csalódásokkal! Olcsó húsnak (kiskutyának) híg a leve. Legtöbbször az ilyen kölykökre egy tenyészetből származó kiskutya árának akár többszörösét is rákölthetjük az állatorvosnál. Nem is beszélve arról, mennyivel jobb egy szép küllemű, idegrendszerű kutyát nézni a kertünkben, mint egy fajtára csak nyomokban hasonlító, gyáva, semmire sem alkalmas egyedet.

Minél több tenyészetet nézzünk meg! Beszélgessünk el több tenyésztővel! A legelhivatottabb tenyésztők nagyon szívesen mesélnek a fajtáról, kutyáikról. Látogassunk el minél több kennelbe, a tenyésztő bármikor szívesen fogadja a lelkes érdeklodoket. Ahol rossz körülményeket, koszt, sovány, félős, ápolatlan (ne adj isten beteg!) kutyákat látunk, onnan semmiképpen se vásároljunk! A tenyésztőnél szép szőrzetű, tiszta (nem váladékos) szemű, érdeklodo, vidám kiskutyákkal találkozunk. Ahol kedvetlen, elhúzódó, félénk, váladékozó szemű kölyköket látunk, nem szabad vásárolni! Egy tenyésztő legalább 2 oltással, féregtelenítve, törzskönyvvel, chippel adja a kicsiket. Figyeljünk oda, hogy a kicsiknek ne legyen súlyos köldöksérve (enyhe sérv általában magától meggyógyul, de mindenképp kérjük ki állatorvos véleményét), kan kölykök esetében mind a két herének a herezacskóban kell lennie (ne dőljünk be a “majd később leereszkedik” dumának).

Nem árt, ha írásbeli szerződést is kötünk, ez mind az eladó, mind a vásárló dolgát megkönnyíti vitás helyzet esetén.

Egy elhivatott tenyésztő kutyái rendelkeznek egészségügyi szűrésekkel (csípőizületi diszplázia röntgen), tenyész-alkalmassági vizsgával (tenyészszemlével), esetleg kiállítási eredményekkel ( ez utóbbi nem kötelező). Bátran kérjük ezek bemutatását! A kölykök törzskönyvén jól látszik, rendelkeznek-e a szülők az előírt minősítésekkel. Felülbélyegzett törzskönyvet kapnak a tenyészszemlével, DP szűréssel nem rendelkező szülők kölykei, illetve a korhatár alatti párosításból származó kiskutyák is, Ne segítsük egyetlen kölyök megvásárlásával sem az olyan lelketlen szaporítókat, akik beteg vagy kifejletlen, túl fiatal (a szabályok szerint 1 év alatti, de mivel az amerikai bulldog nagytestű, későn éro fajta, véleményem szerint a 18 hónap alatti egyedek tenyésztésbe vonása sem etikus) szülőktől hoznak le almot.

Egyszóval, ha egészséges, szép küllemű és ösztönökkel, stabil idegrendszerrel rendelkező, “igazi” Amerikai Bulldogot akarunk, ne sajnáljuk az időt, pénzt és fáradtságot a megfelelő kölyök kiválasztására!

Higgyék el, megéri!!

By: Amerikai Bulldog Klubhonlap

 
DogWatch Ebőrző rejtettkerítés
 
Odormute szagmentesítő   Doggie Dooley kutya wc

 

 
VagusDogs Amerikai Bulldog Kennel
 
D.T. Systems
 
Plexidor kutya ajtók
 
Biomass szervestrágya
 
Goughnuts

Hamarosan...